Ludovic Orban

Ieri a fost zi destul de importantă pentru politica românească. În special pentru premierul Orban care a aflat despre intenția unei viitoare moțiune de cenzură împotriva guvernului pe care îl conduce, odată cu încheierea stării de alertă, despre o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru – la momentul prezent și despre impozitarea pensiilor speciale. Printre altele.

Luăm de la bogați, dăm la săraci – glonțul de argint al lui Ciolacu pentru Orban

Mai mult decât atât, odată cu așa-zisa impozitare a pensiilor speciale, Marcel Ciolacu a decis că-i cazul să bată fierul cât e cald și să readucă în discuție creșterea alocațiilor și a pensiilor (cele normale). Acum că-s bani, Orban are de unde, a sugerat mândru de isprava sa, Ciolacu.

Însă cum ne aflăm într-un continuu război mai mult sau mai puțin tacit, Orban s-a gândit, a socotit, și tot cu minus i-a dat. Așadar a continuat s-o țină pe-a lui: nu sunt bani. Nu c-ar fi din rea voință, dar nu sunt bani – zice Orban.

”Vom crește pensiile, dar eu trebuie să mă asigur că avem de unde să le plătim. La jumătate anului, în conformitate cu legea, ministrul Finanțelor trebuie să facă un plan și vor exista consultări cu instituțiile care pot genera prognoze corecte. Nu ne purtem permite să aruncăm în momentul de față… Ministrul de Finanțe cunoaște cel mai bine situația.”, declara Ludovic Orban, ca răspuns la „îndemnul” lui Ciolacu.

Și-apoi, nu e ca și cum Orban ar zice nu, doar că nu prea îi place să se hazardeze.

„Vom căuta să creștem pensiile cu cât de mult e posibil, dar nu ne permitem să ne hazardăm în creșteri de pensii pentru care nu există susținere economică. Noi vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor. Noi nu le vom crește ca să nu le putem plăti, pentru că dacă aș face asta, nu aș avea ce căuta în funcția de premier”, a spus Ludovic Orban, invitat la la Realitatea PLUS.

Citește și: Parlamentul votează impozitarea cu 85% a pensiilor speciale. Formula matematica, deși extrem de complicată, zice că se poate, juridic și procedural e mai greu

#News