Femeie, obligată să se prostitueze în Italia și Elveția de doi soți români

Persoană vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii.

Un cuplu de români a exploatat sexual o femeie, timp de 12 ani, pe care au obligat-o să se prostitueze în Italia și Elveția. Cei doi soți luau victimei toți banii. Bărbatul a murit în 2022, iar femeia a fost plasată sub control judiciar, au informat Poliția Română și DIICOT, potrivit digi24.ro

Astfel, în perioada 2010 – 2022, persoana bănuită, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro.

„Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop”, se mai arată în comunicatul de presă. Sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

Cât de nociv este pentru sănătate consumul zilnic a 50 de grame de mezeluri