Avertizare meteorologică de ploi și vijelii până joi seara

Judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa se vor avea sub atenţionare cod galben de ploi abundente, până miercuri seară

Meteorologii au actualizat și prelungit avertizările de ploi abundente, țara fiind sub informare meteorologică, în timp ce pentru Dobrogea șu sud-estul Munteniei au fost emis un cod galben valabil până miercuri seară, potrivit digi24.ro.

Potrivit meteorologilor, la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a fost prelungită până joi seară, la ora 20.00

 Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h. De asemenea, de marți de la ora 22.00 intră în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ, care va fi valabil până miercuri la ora 18.00. În intervalul menționat în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa se vor avea sub atenţionare Cod galben de ploi abundente, până miercuri seară. În Bucureşti, vor mai fi ploi, chiar cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Totodată, a fost emisă o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă de marţi, de la ora 22.00, până miercuri la ora 18.00.

”În intervalul menţionat în Dobrogea şi sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, a arătat ANM.

În zona municipiului Bucureşti, până joi seară, cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 5…10 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 16…18 grade, iar cele minime de 6…9 grade.

Depresia și anxietatea pot determina accelerarea îmbătrânirii corpului uman