Preparatul special ales pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Preparatul conţine spanac, fasole boabe şi tarhon

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă, Camilla, au ales personal o reţetă pentru „Coronation Quiche”, un preparat care va fi servit la evenimentele organizate cu ocazia încoronării de luna viitoare, a anunţat Palatul Buckingham, potrivit ziare.com.

Felul de mâncare conţine spanac, fasole boabe şi tarhon. Preparatul face referire la „Coronation Chicken”, un preparat pe bază de curry şi maioneză inventat pentru încoronarea în 1953 a mamei lui Charles, regina Elisabeta a II-a. 

 

În ceea ce privește conținutul său, “Coronation Quiche” are la bază fasole boabe, tarhon, dar și spanac. Deosebit îl face faptul că acesta amintește de “Coronation Chicken”, pe bază de curry şi maioneză inventat pentru încoronarea mamei lui Charles din 1953. Palatul Buckingham a transmis pe site-ul său că felul de mâncare a fost ales personal de Charles şi Camilla şi „se adaptează uşor la diferite gusturi şi preferinţe”, reprezentând o reţetă pentru sute de prânzuri comunitare planificate în toată Marea Britanie pentru a marca evenimentul din 6 mai. 

Rețeta a fost lansată pentru a promova Coronation Big Lunch, o inițiativă care are ca scop să aducă comunitățile împreună pentru a „împărtăși voie bună, mâncare și distracție”. Mulți speră ca acest eveniment să declanșeze petreceri de stradă și întâlniri pline de distracție în toată Marea Britanie în weekendul încoronării.

Familia Regală a transmis: „Majestatea Sa Regina Camilla este patroana inițiativei din 2013 și a participat la Big Lunches în toată Marea Britanie și în întreaga lume, inclusiv în Ghana și Barbados. Anul trecut, Regina Consort a găzduit Big Lunch la terenul de cricket The Oval pentru a sărbători Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a”.

Trei zile de festivităţi sunt planificate începând de sâmbătă, 6 mai, pentru încoronarea lui Charles al III-lea.

 Regele Charles va fi încoronat la Westminster Abbey din Londra în cadrul unei ceremonii fastuoase, marcată de tradiţii vechi de 1.000 de ani, eveniment la care vor participa şefi de stat şi demnitari. La încoronarea Regelui Charles sunt așteptați de asemenea numeroși șefi de stat, dar și demnitari. Astfel, evenimentul se arată a fi unul cu adevărat măreț.

Proprietara unei fabrici de dulciuri din Canada trebuie să ofere gratuit într-o lună 130.000 de batoane de ciocolată