Meniu vegan
Meniu vegan. Sursa foto: pixabay.com

Deoarece tot mai mulţi români au adoptat un stil de viaţă vegan, producătorii de alimente pregătesc produse care nu conţin carne sau ingrediente de origine animală. Cei care doresc să aibă un meniu vegan de Paşte, au la îndemână o serie de alternative la tradiţionalele preparate de Paşte, cum ar fi drobul de ciuperci sau ciorba de urzici.

Cum se prepară drobul cu ciuperci

Drobul cu ciuperci este un preparat recomandat celor care mănâncă vegan, ciupercile conţinând numeroase proteine. Este nevoie de un kilogram de ciuperci, zece ouă, două legături de pătrunjel, patru legături de mărar, şapte legături de ceapă verde, piper şi sare după gust. Ciupercile trebuie curătaţe şi spălate cu grijă, apoi se taie mărunt. La fel se face şi cu ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Într-o tigaie, se încinge o jumătate de lingură de unt şi acolo se vor căli ciupercile şi jumătate din cantitatea de ceapă. Când sunt făcute, ciupercile se iau de pe foc, se amestecă împreună cu restul de ceapă şi verdețuri şi apoi se presară sare şi piper. Se bat opt ouă care se adăuga în compoziţie. Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius, se toarnă într-o tavă de cozonac amestecul şi toarnă deasupra celelalte două ouă rămase, bătute ca la omletă. Drobul va sta la cuptor pentru cel mult o oră şi se va servi rece.

Ciorbă de urzici. Mod de preparare

Urzicile trebuie spălate bine sub jet de apă şi lăsate apoi la scurs. Între timp, se poate toca ceapă, morcovii, roşiile decojite sau ardeiul roşu. Se pune uleiul la încins într-o oală mai mare, se adaugă legumele tăiate şi trei-patru linguri de apă pentru a le înăbuşi 3-4 minute.

Se spală bine orezul şi când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă în oala cu ciorbă. E recomandat să se guste din el pentru a vedea dacă este fiert bine. Se adaugă apoi pasta de roşii şi borșul, nu înainte de a-l fierbe. Se toarnă apa, iar atunci când începe să fiarbă, se adaugă zarzavatul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasă apa să fiarbă câteva minute, se adaugă urzicile, peste care se presară sare şi piper.

Apa geotermală: o alternativă pentru încălzirea apartamentelor