Hrănirea porumbeilor te poate costa până la 200 de lei

Doi consilieri locali din Timișoara au propus, spre dezbatere,un proiect prin care este interzisă hrănirea porumbeilor, dar și a pisicilor sau câinilor de pe domeniul public.

Piața Operei plină de porumbei va putea rămâne istorie, dacă proiectul propus spre dezbatere de către doi consilieri USR PLUS va fi aprobată. Aceasta prevede ca cei care hrănesc animale sau păsări, inclusiv porumbei, pe domeniul public sau privat al oraşului să fie amendați, cu până la 200 de lei.

Într-o conferință de presă, potrivit presei locale, cei doi au explicat de unde vine demersul lor, care a iscat numeroase discuții pe rețelele de socializare.

„Există diverse abuzuri care ne-au fost semnalate în privința acestui articol, al hrănirii animalelor. Una este să hrănești un animal ocazional, alta este să hrănești sistematic cu sacul într-un anumit punct, creând astfel disconfort unor cetățeni ai orașului. Când mergi să hrănești sistematic cinci-zece câini, pe o stradă sau pe un teren viran, acesta este un abuz. (…) Dacă treceți pe stradă și hrăniți un câine, cred că nimeni nu vă va da amendă. Dar dacă mergem în fiecare seară într-un loc prestabilit și aruncăm saci cu mâncare unor animale nu le facem niciun bine”, a precizat consilierul Răzvan Stana, care este și medic veterinar, citat de tion.ro.

Copiii scapă de amenzi

Potrivit acestuia, amenzile cuprinse între 100 și 200 de lei nu sunt chiar pentru toată lumea. „Nimeni nu va sancționa un copilaș care hrănește cu un pumn de grăunțe niște porumbei. Noi așa credem și vom instrumenta împreună cu aparatul executiv și organele abilitate în acest sens” a mai precizat Stana. Acesta a dat și câteva orașe europene unde este interzisă hrănirea porumbeilor, mai mult, unde amenzile pot ajunge până la 200 de Euro.

Informare înainte de amendă

Rodica Militaru a precizat în conferință că nu se vor aplica amenzile încă de la început, ci va avea loc o campanie de informare, abia apoi se va trece la amenzi. Printre argumentele acestei măsuri, consilierul a venit cu unul ce privește aspectul estetic al orașului. „Acești porumbei, cu excrementele lor, distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, s-au renovat multe clădiri, frumos, în centru. Cum vor fi până în 2023?”, a mai spus Rodica Militaru.

Citește și: „Fake-ul chinezesc”, dus la nivelul următor: golden retriever, în cușca leului