PSD nu se lasă! Are plan!

Ce-i drept, dacă e să judecăm un pic realitatea în care ne aflăm, cei de la Partidul Social Democrat cam au dreptate. Prețuri umflate, speculă, profit de pe urma unui virus care ne atacă pe toți. Deși în astfel de momente ar trebui să ne ajutăm unii pe alții și să ne facem unii altora viața ceva mai ușoară, iată că treaba asta nu se întâmplă. Se cumpără mii de măști, de baxuri de spirt, de mănuși chirugicale, pentru ca mai apoi să fie vândute la suprapreț, ori, după caz, se vând alimente la prețuri nesimțit de mari.

Haideți să vedem ce plan are PSD, mai exact:

„Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții. Dacă nu o va face astăzi (miercuri – n.r.), PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a declarat Simonis.

De altfel, în urmă cu puțin timp, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu (PSD), declara la rându-i pe pagina sa de Facebook:

„STOP PREȚURILOR UMFLATE!

Nu poți să profiți de #starea_de_urgență și să crești prețurile. Acum trebuie să acționăm cu #înțelepciune și #responsabilitate, iar Guvernul este acela care poate lua decizii în acest sens și poate urmări aplicarea lor.
Solicit Guvernului să ia măsuri urgente!
Umflarea speculativă a prețurilor nu este doar un abuz, ci și o acțiune cinică și inconștientă.”

Citește și: Florin Cîțu nu încurajează evaziunea, ci susține firmele

#News