Noi măsuri au fost luate în Marea Britanie pentru combatarea epidemiei cu coronavirus. Conform ultimelor declarații, Boris Johnson a afirmat că oamenii ar trebui să lucreze de acasă, să facă posibil acest lucru și să se axeze din ce în ce mai mult pe evitarea oricărui fel de contact social. În momentul de față, Marea Britanie se află „la trei săptămâni” distanță de Italia – cea mai afectată țară din Europa, stat care a depășit numărul de 2500 de decese.

Femeile însărcinate, persoanele cu vârsta peste 70 de ani dar și persoanele care prezintă anumite probleme de sănătate ar trebui să ia în considerare măsurile guvernamentale impuse.

Noile măsuri guvernamentale sunt:

-Oamenii ar trebui să evite adunările și locurile aglomerate, cum ar fi restaurantele, cluburile sau teatrele.

– Oamenii ar trebui să se axeze pe cât posibil pe munca de la domiciliu.

– Vizitele „inutile” la prieteni și rude ar trebui să înceteze.

– Până în weekendul viitor, persoanele cu probleme grave de sănătate trebuie să evite contactul social timp de cel puțin 12 săptămâni.

– De asemenea, dacă în cadrul unei familii, există o persoană care prezintă o tuse persistentă sau febră, toți locuitorii imobilului trebuie să stea acasă timp de 14 zile.

Aceste persoane ar trebui, pe cât posibil, să evite părăsirea casei „chiar și pentru a cumpăra mâncare sau elemente esențiale”.

Conform unui studiu aparținând Imperial College London, Marea Britanie riscă până la 260.000 de decese provocate de coronavirus. Deși peste 1.500 de persoane testate au prezentat un rezultat pozitiv, se estimează că numărul real de cazuri este cuprins între 35.000 și 55.000.

Citește și: În Italia situația continuă să fie gravă

#News