PSD vrea moțiune împotriva ministrului Claudiu Năsui

Ar fi a doua moțiune împotriva unui ministru de la USR, la nici două luni de la învestirea Guvernului Cîțu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seară, că PSD va depune moțiune împotriva lui Claudiu Năsui, de la „Economie”, asupra căruia „există suspiciuni clare de măsluire”. Aceasta este opinia lui Ciolacu, explicațiile ministrului fiind destul de clare. Aceasta ar fi a doua moțiune simplă împotriva unui ministru de la USR, după cea în care a fost vizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Dl. Năsui… Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Năsui cel transparent

De partea cealaltă, ministrul Năsui a răspuns încă de săptămâna trecută acuzațiilor cu privire la existența unui cont pe numele său pe platformă, precizând totodată faptul că a solicitat STS să ofere datele de conectare ale contului, tocmai pentru a da dovadă de transparență. „Sunt acuzat că am avut cont pe platforma de granturi. Nu este absolut nicio problemă. Am vrut să văd fiecare pas din procedură și să o optimizez. Ceea ce am și făcut. Am folosit acel cont de câteva ori și exclusiv în scopul înțelegerii proceselor din spatele platformei și a muncii funcționarilor pentru a crește numărul de procesări pe zi. Ceea ce am și reușit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record”, a spus Năsui.

Mai mult, în urma unei discuții dintre ministrul Economiei și premierul Cîțu, acesta din urmă a trimis Corpul de Control, pentri a se asigura că „banii pentru IMM-uri ajung la firmele care au cea mai mare nevoie”.

Citește și: Premierul trimite controlul pe capul Ministerului Economiei