Moțiunea simplă împotriva lui Voiculescu, respinsă cu 161 de voturi

Ministrul Sănătății a dat primul „test” din actualul mandat

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, cu 161 de voturi „împotrivă”, 140 „pentru” (PSD și PAUR), o abținere, iar doi deputați nu au votat. Înaintea votului, liderul deputaților social democrați a cerut ca votul să fie secret, însă solicitarea sa a fost respinsă (cu 153 de voturi).   

„Cred că această moțiune și-a atins scopul, acela de a aduce în atenția opiniei publice și a Parlamentului României, faptul că ministrul Sănătății și Ministerul Sănătății nu reușesc să gestioneze în mod corespunzător situația din această pandemie, care evoluează în țara noastră îngrijorător, nu reușesc să asigure siguranța pacienților în spitalele care tratează pacienții Covid și nu numai. Mai mult decât atât, ați văzut că diferența la care a fost respinsă această moțiune a fost minimă, mai mult, a existat, din partea majorității o respingere a secretizării votului. Sunt convins că dacă această secretizare ar fi avut loc, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și de la USR ar fi votat în favoarea acestei moțiuni și cu siguranță ar fi trecut. Și probabil, ministrul Sănătății ar fi fost nevoit să își dea demisia”, a declarat Alexandru Rafila, deputat PSD.

Trebuie luate măsuri rapide

Totodată, acesta a precizat că viitorul va demonstra faptul că inițiatorii moțiunii au avut dreptate. „Trebuie luate măsuri foarte rapide la nivelul MS, care administrează sistemul, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Atât pacienții, cât și populația generală, să poată avea speranța că trăiesc într-un stat din UE, iar MS poate să gestioneze pandemia într-un mod care să îi ferească de pericole”, a mai spus medicul Rafila.

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

La dezbaterea din plenul de luni, ministrul Sănătăţii a declarat că „autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”.

Citește și: Vlad Voiculescu, chemat la Cotroceni în ziua moțiunii