Vlad Voiculescu, chemat la Cotroceni în ziua moțiunii

Astăzi se votează moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății

Administrația Prezindențială a anunțat, pe site-ul oficial, că miercuri, de la prânz vor avea loc două ședințe de lucru, la ambele fiind convocat premierul Florin Cîțu. Întâlnirile au loc în contextul în care proiectul bugetului pentru 2021 urmează să fie aprobat zilele viitoare.

În cea de la ora 14.00 sunt așteptați vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Reamintim că astăzi este supusă votului moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, moțiune inițiată de parlamentarii social democrați.

„Autorii direcți ai dezastrului este PSD și mafia PSD-istă. Moțiunea s-ar putea numi «Vlad Voiculescu un pericol pentru mafia din Sănătate». Ea fost scrisă de un domn care a fost secretar de stat 4 ani în echipa domnului Bănicioiu care spunea că avem de toate.  Mi se cere să îmi asum răspunderea pentru un spital care a fost condus de domnul Cercel, într-un oraș condus de colegii dumneavoastră. Aceștia sunt oamenii care au avut tupeul să vorbească despre asumare”, s-a apărat Voiculescu, în plenul Parlamentului, luni.

„Ați început probabil să scrieți această moțiune înainte să fiu numit ministru. Ați așteptat să apară o tragedie să puneți în cârca mea dezastrul. Am găsit sistemul de sănătate mult mai rău decât l-am lăsat în 2016. V-ați bătut joc de tot ce am făcut și era un început de reformă reală. Dar asta înseamna decuplarea de la banii din Sănătate”, a mai spus ministrul Voiculescu.

În a doua ședință de lucru, cea de la ora 15.00, vor fi prezenți premierul Cîțu, minstrul Muncii, Raluca Turcan și Ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Citește și: Voiculescu, în plen: „Ați început să scrieți această moțiune înainte să fiu numit ministru”