Gabriela Firea: Primele vouchere în programul pentru creșterea natalității au ajuns la doamnele care ne-au solicitat sprijinul

Ministrul Familiei a înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiect

Primele vouchere în programul pentru creșterea natalității au ajuns la doamnele care ne-au solicitat sprijinul, a declarat ministrul Familiei, Gabriela Firea. Ministruil Familiei a înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul ministerului, sute de tichete vor fi transmise prin poștă.

Gabriela Firea: Întâlnirea cu aceste doamne a fost de emoționantă. Am realizat, încă o dată, cât de important este acest ajutor și că nu a fost în zadar toată lupta pentru a face acest proiect posibil.

Procedura de fertilizare in vitro este unica șansă prin care pot deveni mame și pot simți un sentiment unic.

” Înțeleg perfect toate emoțiile și stările prin care trec aceste cupluri și știu că pentru mulți tineri este chiar o dramă. Infertilitatea nu este un moft și doar persoanele care trec prin așa ceva știu ce sentimente te încearcă. Știu din propria experiență ce înseamnă.”, a declarat Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. În România, potrivit studiilor recente, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea, programul fiind o șansă acordată acestor persoane de a deveni părinți, dar și o măsură pentru creșterea natalității.

Vedem cu toții situația dramatică în care se află țara noastră, cu doi ani consecutivi cu scădere record de nașteri, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Familiei, s-au primit până acum peste 8.100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea, 350 de dosare fiind deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poștă, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes. În continuare, primim dosare și avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. „De asemenea, avem garanția colegilor din coaliția de guvernare și de la Ministerul de Finanțe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie.”, a conchis Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creșterea natalității