Foto preluare DC News

După ce a fost expluzat din Australia, iar Parisul i-a spus pas pentru turneul de la Roland Garros, Novak Djokovic mai primește o lovitură, din partea Spaniei, care nu îi va permite să joace dacă nu va respecta regulile anti-Covid, relatează CNN.

Concret, premierul spaniol, Pedro Sanchez, i-a transmis lui „Nole” că va putea participa la turneul de la Madrid, de la finalul lunii aprilie, dar în anumite condiții, adică respectând și regulile din Spania.

În prezent, Spania cere vizitatorilor să prezinte dovada vaccinării complete, un test COVID negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire sau dovada trecerii prin infectarea cu COVID-19.

Pentru evenimentele sportive internaționale din țară pot fi introduse reguli suplimentare pentru participanți, cum ar fi testarea zilnică pentru COVID-19 în timpul turneului, a declarat luni pentru CNN un înalt oficial guvernamental.

De altfel, Pedro Sanchez a lăudat decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, spunând că are „respect total pentru decizia guvernului australian”.

Pe aceeași lungime de undă cu Sanchez se află și directorul turneului de la Roma, care susține că participarea acestuia la Roma va depinde doar de Novak Djokovic. „”Am o relaţie de lungă durată cu Novak. Are o personalitate foarte puternică. Eu l-aş sfătui să nu se uite la ceea ce se întâmplă acum, ci la viitorul său. El va depăşi acest obstacol. (…) Noi vom respecta regulile. Dacă jucătorul este în regulă atunci când vine, nu vom avea nicio problemă şi niciun motiv să nu-l acceptăm”, a declarat Sergio Palmeri, la Radio Anch’io Sport, citat de Digisport.

Decizia de expulzare din Australia, cu mai puțin de 24 de ore înaintea începerii turneului unde își putea apăra titlul și trece în palmares cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam, a fost considerată ca fiind una politică de către presa din Serbia, unde sportivul este văzut ca un erou.

Mai mult, tatăl sportivului și-a exprimat frustrarea în această privință în termeni foarte duri, oricât de plastică ar fi vrut să fie descrierea situației în care se află liderul mondial. „Tentativă de asasinat asupra celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat, 50 de gloanțe în pieptul lui Novak – la urma urmei, el oferă sprijin unui tânăr jucător de 17 ani, așa este Nole, un om, un frate, ne vedem la Paris”, a scris Srdjan Djokovic pe Instagram. Doar că între timp, porțile marilor turnee par că se închid în fața lui Novak Djokovic.

Citește și: Cu vaccinare și la Roland Garros