Nicușor Dan promite locuri noi la secțiile ATI bucureștene

În urma tragediei de la Piatra Neamț, Nicușor Dan s-a trezit în postura de a se întreba care este situația spitalelor din Capitală, de vreme ce un eveniment nefericit asemănător se poate întâmpla oriunde, oricând. Iar dacă ținem cont de faptul că mai puțin de jumătate din spitalele din București nu beneficiază de autorizații ISU, constatăm că situația este cu atât mai gravă. În plus, o altă problemă gravă, la nivel de țară de data aceasta, este lipsa locurilor de la secțiile ATI.

5 ani de la Colectiv trecuți degeaba

Mai puțin de jumătate dintre spitalele bucureștene au autorizații ISU

HashtagNews.ro, 16 noiembrie

„Am avut discuţii cu mai mulţi manageri şi în general pe tot ce înseamnă această criză sanitară, e nevoie de colaborarea instituţiilor, iar în ultimele săptămâni a existat o colaborare, nu a mai existat acea ruptură între primărie, Administraţia Spitalelor şi Ministerul Sănătăţii. O să vedeţi în zilele următoare deciziile cu privire la noi locuri de terapie intensivă în Bucureşti”, a declarat Nicușor Dan.

„Este o decizie pe care o să o luăm împreună cu bugetul pe anul 2021 (cea referitoare la relocarea celor două spitale, n.r.). Este o analiză şi o decizie pe care o să luăm odată cu bugetul pe 2021. Ce pot să vă asigur este că până la acel moment există o verificare periodică din partea ISU”

Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a mai spus, în cursul zilei de ieri, că 9 spitale administrate de municipalitate au proiectul de intervenţie deja avizat, dar încă nu există bani alocaţi pentru intervenţiile necesare procedurilor de acordare a avizelor.

70-80 de milioane de lei, alocate pe repede înainte

„Am cerut de urgenţă şi am primit situaţia autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizaţie de siguranţă la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizaţie (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ştefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeş, Prof. Dr. Obregia şi Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenţie avizat, dar nu au încă bani alocaţi pentru intervenţii (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foişor, Nicolae Malaxa, Colţea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele şi Centrul pentru Toxicodependenţe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU şi urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu). Vom aloca bani pentru a reglementa situaţia”, a spus, într-un final, primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Citește și: Aurelian Băduleascu: „Nicușor Dan minte din nou!”