Trei autoturisme şi o patiserie incendiate intenţionat, potrivit ISU Bihor

Incendiul s-a produs în noaptea de luni spre marţi, la ora 02,02

Foto: Pixabay.com

Trei maşini au fost distruse luni noaptea în oraşul Ştei, în urma unui incendiu de amploare care ameninţa să cuprindă o întreagă clădire aflată la mai puţin de jumătate de metru de focare, pe strada Cuza Vodă, a informat ISU Bihor, potrivit stiripesurse.ro.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în noaptea de luni spre marţi, la ora 02,02, la adresa indicată de apelant fiind mobilizate imediat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Ştei, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu ambulanţa SMURD a subunităţii.

„Ajunşi în cel mai scurt timp la faţa locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta deosebit de violent şi generalizat la trei autoturisme, precum şi la o patiserie situată la parterul clădirii aflate la mai puţin de jumătate de metru de focare, existând riscul propagării acestuia la întreaga construcţie (parter+2 etaje). Echipajele de pompieri au localizat incendiul în mai puţin de 5 minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic 112, reuşind să împiedice extinderea flăcărilor la întregul parter al clădirii şi la cele două etaje. Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 02,20, după care forţele de intervenţie au continuat să acţioneze pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului şi cercetarea împrejurărilor determinante ale acestuia până la ora 03,30”, au transmis reprezentanţii ISU Bihor.

În urma producerii incendiului au ars trei autoturisme, flăcările afectând, de asemenea, aproximativ 10% din bunurile aflate într-una dintre încăperile patiseriei situate la parterul clădirii (două ferestre, trei cuptoare electrice, o masă de lucru şi produse de patiserie).

Pompierii militari au reuşit să salveze cea mai mare parte a bunurilor din încăperea respectivă (mobilier, 4 cuptoare electrice, birouri etc.), celelalte două încăperi ale patiseriei, precum şi bunurile aflate la cele două niveluri superioare ale clădirii. „Cercetările preliminare efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, în mod intenţionat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate,” a precizat, în comunicat, ofiţerul Informare şi Relaţii Publice al ISU Bihor, Camelia Roşca. Comercianții care vând minorilor produse din tutun şi alcool pot ajunge după gratii