A fost desemnată culoarea anului 2024

Peach Fuzz este culoarea anului 2024, „o piersică catifelată şi blândă", potrivit Pantone

Culoare piersica
Culoare piersica sursa foto pixabay

Pantone a dezvăluit că Peach Fuzz este culoarea anului 2024. Nuanţa este descrisă în comunicatul de presă al Pantone ca fiind „o piersică catifelată şi blândă, al cărei spirit atotcuprinzător îmbogăţeşte mintea, corpul şi sufletul. Nuanţa caldă şi confortabilă evidenţiază dorinţa noastră de a fi împreună cu ceilalţi şi sentimentele pe care aceasta le creează”, potrivit romaniatv.net.

Pantone a numit culoarea Peach Fuzz „subtil senzuală”, „sinceră”.

Pantone a descris-o „comunicând un mesaj de grijă şi de împărtăşire, de comunitate şi colaborare”. „Căutând o nuanţă care să reflecte dorinţa noastră înnăscută de apropiere şi conexiune, am ales o culoare care radiază de căldură şi eleganţă modernă. O nuanţă care rezonează cu compasiune, oferă o îmbrăţişare tactilă şi face fără efort legătura între tinereţe şi atemporalitate”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, pe site-ul companiei.

Culoarea trebuia să reprezinte unirea ca o comunitate, a declarat Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, pe site.

„Într-o perioadă de tulburări în multe aspecte ale vieţii noastre, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune devine din ce în ce mai puternică, la fel ca şi imaginaţia noastră pentru un viitor mai paşnic”. Cei care urmăresc anunţul anual ştiu că este vorba despre mai mult decât o nuanţă de vopsea care să ne inspire alegerile de design. 

Culoarea anului este considerată de mulţi ca reprezentând momentul cultural actual. Alegerea de anul trecut, Viva Magenta, a fost descrisă ca fiind „un roşu purpuriu nuanţat, înrădăcinat în natură, care încurajează experimentarea şi exprimarea de sine fără reţineri”. Ţigările și tutunul, cele mai traficate produse la granița de vest a țării