Angajații Ford Craiova, din nou în șomaj tehnic din cauza lipsei semiconductorilor

Problema privitoare la asigurarea semiconductorilor persistă încă de anul trecut.

Angajații Ford Craiova vor intra în șomaj tehnic din cauza crizei de pe piața semiconductorilor.  Aceștia vor sta acasă in cursul acestei săptămâni și vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu, urmând să lucreze doar personalul indispensabil, potrivit digi24.ro.

Problema privitoare la asigurarea semiconductorilor persistă încă de anul trecut, de atunci producția în fabrică din Craiova fiind oprită de mai multe ori

Tot din cauza crizei semiconductorilor, compania a trimis acasă,în cursul lunii mai, timp de o săptămână,  o mare parte dintre angajați.  Compania Ford a investit aproximativ 2 miliarde euro la fabrica de la Craiova,  producând peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008. Fabrica Ford din Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost. Ford a anunţat în martie că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va termina până la sfârșitul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe viitor pe producţia de vehicule comerciale şi electrice. Compania Ford a anunţat pe data de 14 martie că joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate.

Vânzarea uzinei de la Craiova de către Ford partenerilor de la Ford Otosan aduce o nouă modificare în funcționarea acestei fabrici, schimbarea denumirii după cea a proprietarului

Uzina de automobile din Craiova se va numi de-acum înainte Ford Otosan, după cum anunță compania, care precizează că tranzacția a fost finalizată. Compania turcă anunță de asemena investiții în valoare de 490 de milioane de euro, bani care vor susține creșterea producției. Ford a anunțat că acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes. Acordul prevede vânzarea fabricii și are stabilite mai multe termene de plată. Potrivit acordului semnat de Ford Motor și Ford Otomotiv Sanayi, valoarea acțiunilor vândute/cumpărate a fost calculată la 1,12 miliarde lei, adică circa 227 milioane de euro.

În timp ce a suferit o intervenție pe creier, un bărbat a rămas treaz și a cântat la saxofon