Ciolacu vrea legalizarea marijuanei

PSD vrea să fie un pic mai „progresist” decât USR PLUS

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-un interviu acordat pentru Radio Guerilla că partidul său cochetează cu ideea legalizării marijuanei. Nu vă entuziasmați, Ciolacu se referă stric la uzul acestui drog în scop medicinal, așa cum se întâmplă deja și în alte țări europene, însă și în Statele Unite ale Americii, nu la consumul recreativ.

Marcel Ciolacu: „Doamna Cristina Dumitrache de la Constanța are acest proiect”

Social democratul a mai spus că respectivul proiect se află, în acest moment, în dezbatere în interiorul grupului și ar uma să se ia o decizie în acest sens. „Vorbim de o legalizare în zona medicală și industrială”, a ținut să sublinieze liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Radio Guerrilla.

Cu toate astea, trebuie menționat că Marcel Ciolacu este cel care a interzis, la momentul respectiv, magazinele de etnobotanice în Buzău, orașul căruia i-a fost consilier local o bună perioadă de timp.

În mod sigur, în acest moment, vorbim mai degrabă despre o completare a unui proiect deja existent în România. În momentul de față, deși și legea ar permite bolnavilor să folosească marijuana în scop medicinal, teoria e una, practica cu totul alta, întrucât în farmacii nu există asemenea medicamente pe bază de marijuana, totul pierzându-se într-un morman de birocrație.

Citește și: Rafila anunță că Sănătatea are bani alocați numai până în luna noiembrie