Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

În urma primei internări a unui copil bolnav de COVID-19 la ATI, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că numărul de paturi din această secție, destinate copiilor din București este de 30, în timp ce la nivel național, vorbim despre 67 de locuri. Alte 17 sunt, în acest moment, în evaluare.

„Ştiam de acest pacient de ieri, părinţii infectaţi COVID, el cu o patologie de tip pediatrică de supra infectare, în contextul în care prezenta şi un test pozitiv. E în stare bună, este neintubat. Nu avem cunoştinţă de alţi copii, nici nu avem raportaţi. În acest moment, în Bucureşti sunt 30 de paturi ATI pentru copii, din care patru sunt pentru nou-născuţi. La nivel naţional sunt în jur de 67 de paturi, mai avem încă 17 paturi în evaluare, la spitalele judeţene, pentru copii”, a afirmat Nelu Tătaru.

1.050 de paturi de ATI complet dotate pentru pacienţii cu COVID și 460 de pacienţi în Terapie Intensivă, declată Tătaru

„Evoluţia ne va arăta şi măsurile, poate şi restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menţinem platoul de 1.500 – 1.600 de infectări şi evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal şi la cele două săptămâni. Efectul şcolii îl vom vedea la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie”, a declarat, de asemenea, ministrul Tătaru, referitor la eventuala creștere a numărului de cazuri, corelat cu numărul de paturi de la ATI.

„Acest ghid este evaluat de Grupul Tehnico-Ştiinţific. Opinia mea este că măsurile care trebuie păstrate sunt masca, distanţarea şi dezinfectantul, precum şi circuitele care trebuie să existe atât în şcoală, cât şi pe holuri…. O să am o discuţie, din câte am avut eu ultima dată cu dânsa opinia era cea generală”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și: Record, peste 1.700 de cazuri de infectări cu Covid 19

#News