BREAKING NEWS: Guvernul Orban a PICAT
CAPTURĂ LIVE TEXT DIGI24

Partidul Social Democrat depune, luni, la Parlament a doua moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban – „Guvernul PNL, de la pandemie la pandenită generalizată, belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Duminică seară, „interimarul” PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea va avea 22-24 de pagini și a fost semnată de toți cei 202 parlamentari social-democrați.

„În acest moment este semnată de 202 parlamentari, tot grupul social – democrat a semnat moţiunea.  Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune.

Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai noi salariile profesorilor, ţinerea  spitalelor închise, scăderea nivelului de trai. Cred că este un moment zero în care nu mai există gri în Parlament, există alb şi negru. Acest Guvern trebuie să plece îndată”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Tot duminică, într-o conferință de presă, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a spus că moțiunea de cenzură va fi depusă  cu o listă de un milion de semnături din partea românilor nemulțumiți de actualul guvern.

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a precizat Budăi.

Potrivit Digi 24, posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc în aceeași săptămână în care este depusă, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie. 

Citește și: Ciolacu, despre organizarea congresului PSD

#News