Ministerului Sănătății i-a fost alocată, suplimentar, suma de 3,11 miliarde de lei, a declarat, vineri, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, în cadrul ședinței de Guvern.

Întrebat de premierul Orban care este suma cu care a suplimentat bugetul instituției, ce se află în prima linie în perioada epidemiei cu noul coronavirus, Cîțu a precizat că Ministerului Sănătății i-au fost suplimentate 3,11 miliarde de lei, din care mai bine de o treime este destinată plății salariilor personalului medical.  

„În domeniul Sănătăţii, 1,1 miliarde de lei pentru asigurarea fondurilor necesare pentru asigurarea plăţii salariilor personalului din unităţile sanitare publice, 500 de milioane pentru medicamente, cu şi fără contribuţie personală, 800 de milioane de lei în plus la plata indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate şi vreau să vă spun că în acest an am plătit cele 3 miliarde pentru stocuri de anul trecut, am plătit încă 2,4 miliarde şi mai adăugăm 800 de milioane. Şi mai sunt 200 de milioane de lei cheltuieli de personal la Ministerul Sănătăţii pentru sporuri, pentru condiţii de pericol deosebit la DSP”, a explicat Florin Cîţu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a confirmat că această suplimentare acoperă necesarul din domeniu.

Citiți și: Ministrul Sănătății anunță: elevii vor purta mască

HashTag News