QR-ul certificatului de vaccinare, direct pe piele

Cu certificarea vaccinării la purtător, intrare în siguranță în cluburi, restaurante sau baruri

Un salon de tatuaje din Moscova a venit în sprijnul celor care vor să aibă „la purtător” documentul prin care se certifică vaccinarea împotriva Covid fără grija telefonului sau al hârtiei. Potrivit Moscow Times, ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, relizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje, și a fost gândită imediat ce autoritățile ruse au anunțat că intrarea spațiile publice închise, restaurante, baruri și cafenele, se poate face doar pe baza unui pașaport sanitar, emis cu adeverința de vaccinare sau cu un test PCR negativ.  „Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș”, au precizat reprezentanții Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă, citat de sursa menționată.

Tatuajele sunt disponibile în șase opțiuni de design, inclusiv un design floral și unul care spune „Cred în tine” și costă 590 de ruble (8 dolari) fiecare. Moscoviții pot comanda tatuajul codului QR prin intermediul site-ului web Everink Tattoo și pot trimite un link cu propriul cod personal, precum și un document de identificare a posesorului „QR”, pentru evitarea falsurilor.Apoi, în aproximativ 10 zile, tatuajul va ajunge pe pielea „proprietarului”.

Tatuajul rezistă aproximativ două săptămâni

Tatuajele temporare cu cod QR durează aproximativ două săptămâni după aplicare, astfel nu vor rămâne cu o amintire mai puțin plăcută în urma pandemiei. Totodată, această experiență este similarea celei a „gumei de mestecat cu surpriză”, unde surpriza era un tatuaj ce se putea aplica cu ușurință, pe pielea udă. Și care ținea până la următoarea „baie serioasă”.

Potrivit sursei menționate, se precizează faptul că acest cod QR în sine nu este suficient pentru a putea merge la restaurant sau club, deoarece clienții „tatuați” trebuie să-și arate actul de identitate pentru a dovedi că nu „poartă” codul QR al altcuiva sau chiar ul fals foarte aproape de realitate.

Citește și: Peste 2.000 de prostituate din Brazilia protestează „pro vaccinare”