Sursa foto: Twitter

La târgul comercial VivaTech de la Paris, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a apărut sub forma unei holograme, informează Digi24.

Liderul de la Kiev a declarat că după ce războiul dintre Rusia și Ucraina se va încheia, marile companii de tehnologie vor avea șansa să reconstruiască țara ca o democrație digitală.

„Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect al „Războiului Stelelor” pe care îl punem în practică”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a comparat Federația Rusă cu imperiul din „Războiul Stelelor”

 Totodată, președintele Ucrainei a anunțat că în această vară, guvernul său va prezenta un plan pentru guvernare digitală la o conferință ce va avea loc în Elveția.

„Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a utiliza cele mai avansate tehnologii la nivel de stat.  „Este un experiment și o revoluție digitală și modernizarea sistemului actual în același timp”, a precizat președintele ucrainean.

Zelenski a mai declarat că inteligența artificială nu mai reprezintă un domeniu de science-fiction și că posibilitățile tehnologice pot și vor schimba viețile a milioane de oameni.

„Ele pot simplifica relația dintre guvern și oameni: fără birocrație și fără corupție”, a concluzionat Zelenski.

Reamintim că astăzi, 17 iunie, Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidat la blocul comunitar european pentru Ucraina și Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Ursula von der Leyen.

„Ucraina a luat deja măsuri importante pentru a deveni o economie de piață pe deplin funcțională. Știm cu toții că ucrainenii sunt gata să moară pentru perspectiva europeană. Noi ne dorim ca ei să trăiască alături de noi visul european”, a spus Leyen.

Citește și articolul: Cât va mai dura războiul din Ucraina. Un apropiat al președintelui Zelenski rupe tăcerea