puscarie

Infractorii care comit infracțiuni deosebit de grave precum omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei, nu mai pot fi eliberați condiționat!

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, această inițiativă legislativă, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului. Proiectul a fost votat în unanimitate, iar Legea va ajunge în cel mai scurt timp pe biroul președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Zeci de mii de pușcăriași au eliberați prin recursul compensatoriu. Dintre aceștia, numai în ultimii doi ani au fost eliberați mai devreme peste 2.300 erau criminali, peste 1.000 violatori și peste 3.000 de tâlhari. Măsura de compensare a deținuților a fost luată după ce România a fost sancționată de CEDO pentru condițiile improprii din penitenciare. Ea a intrat în vigoare în octombrie 2017 și prevede că, pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiții de detenție improprii, un infractor primește 6 zile câștig din pedeapsă.

Citește și: Proiect de lege pentru interzicerea eliberării condiționate a violatorilor și a criminalilor

HashtagNews.ro