Proiect de lege care va să vină

Anul 2019 n-a fost un an prea bun pentru știință, ar zice un cunoscut personaj de desene animate. Și pentru că nu vorbim despre personaje de desene animate (nu în totalitate, cel puțin), eu aș spune că anul 2019 n-a fost un an bun pentru politică și, în mare măsură, nu pentru justiție, dacă este să luăm în calcul decizia (neoficial a) lui Liviu Dragnea de a elibera din pușcărie mii de infractori periculoși, infractori care, ulterior, s-au angajat în repetarea faptelor, odată ajunși în afara gratiilor.

Proteste peste proteste, nemulțumiri scandate în piețe și oameni supărați peste măsură. Cam asta a urmat.

Între timp, guvernarea s-a schimbat, Dragnea a intrat la „mititica” și ne-a lovit ditamai pandemia. În nici un an. Și odată cu pandemia, toate celalte probleme ale României actuale au trecut undeva în planul doi, pe lista de „lasă că o rezolv altă dată”.

Însă acum, dacă tot pare că ne-am mai relaxat un pic, liberalii susțin că și-ar dori interzicerea eliberării condiționate a criminalilor și violatorilor. Cazul definitoriu trezirii din somn a acestora îl reprezintă incendierea fetei din Mehedinți de către un infractor eliberat condiționat. Mai bine și acum, mai târziu.

Astfel, șeful deputaților PNL, Florin Roman este de părere că o lege în acest sens n-ar fi o idee rea deloc. Și pentru că nu ne plac vorbele în vânt, cele fără fundament, Roman a pus pe tapet adoptarea proiectulului de lege PLX 510/2019, aflat la Camera Deputaților. Respectivul proiect de lege ar urma, caz în care trece de toate barierele administrative, să reglementeze cine are voie să fie eliberat condiționat… și cine nu.

Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege susținut de Florin Roman: „Sunt perfect de acord cu dumneavoastră!”

Citește și: Tăriceanu semnalează ironia nespălării (la români)

#News