Alertă într-un liceu din Gorj, după prăbușirea unei bucăți din tavan

Incidentul s-a produs chiar în timpul unei ore

Un incident a avut loc într-un liceu din Gorj, unde o bucată de tencuială s-a desprins din tavan și a căzut într-o sală de clasă în timpul unei ore. Elevii și profesorii au crezut că s-a produs un cutremur care zguduie școala dar în realitate în liceu avea loc o expertiză tehnică, iar muncitorii au făcut o greșeală și au perforat tavanul în locul nepotrivit, potrivit gandul.ro.

Incidentul a avut loc la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, o școală suferind daune semnificative din cauza cutremurelor recente.

În timpul evenimentului, în podul școlii se afla o comisie care realiza expertiza tehnică a clădirii istorice. Bogdan Rădulea, director adjunct al liceului, a explicat că muncitorii urmau să utilizeze un aparat pentru a evalua concentrația betonului într-un mod minim invaziv. Ei au încercat să facă o gaură deasupra holului, dar au greșit orientarea și grosimea tavanului, ceea ce a determinat desprinderea unei bucăți de tencuială. Bucata de tencuială a căzut în sala de clasă în timpul desfășurării unei ore, provocând panică printre elevi. Cristina Goanță, directoarea liceului, a precizat că elevii s-au speriat deoarece, în nu mai departe de câteva luni, au resimțit cutremure reale cu o magnitudine de aproape 5 grade. Toți elevii au fost evacuați de pompieri, iar experții de la Inspectoratul de Stat în Construcții vor verifica dacă elevii se pot întoarce în siguranță în clădire. Până atunci, aceștia vor fi mutați într-o altă sală de clasă.

Impact puternic între două locomotive în județul Giurgiu