City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă: Peste 400 de tei și mesteceni vor fi plantați vineri în Parcul Eroilor

La acțiune participă 100 de voluntari

Primăria Sectorului 5 plantează vineri peste 400 de tei și mesteceni, împreună cu 100 de voluntari. Acțiunea începe la ora 10.00 în Parcul Eroilor, la intersecția Bld. Eroilor cu Splaiul Independenței. Anunțul a fost făcut de către managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, pe pagina de Facebook, unde a declarat că vor fi regenerate spațiile verzi din sector, fiind plantați tei, stejari și platani.

‘Potrivit lui Rareș Hopincă, în acest moment plantările se fac cu predilecție acolo unde au fost șantiere, fiind finalizate lucrările de amenajare de parcări sau de reabilitare străzi și trotuare.

„În aceste zone vom avea până la finalul lunii aproximativ 2.000 de arbori puși în pământ. Vom continua cu plantările și ne vom ocupa de alveolele goale de pe marginea străzilor, de grădinile din jurul blocurilor și de orice suprafață de teren care este încadrată ca spațiu verde. În această primăvară, continuăm până când decid specialiștii, adică până când arborii intră în vegetație, astfel încât să avem șane maxime să se prindă”, a declarat managerul Sectorului 5, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, în toamnă se va relua operațiunea de plantare până va fi atins obiectivul de 10.000 de arbori plantați în 2023 și încă 10.000 în 2024.


„Vreau să avem arbori nu doar în zonele centrale sau la bulevardele principale, ci și în interiorul cartierelor. De multe ori, s-au făcut îmbunătățiri doar la față, la primul rând de blocuri, iar în cartiere nu s-a mai făcut nimic. Vreau să schimb asta și să tratăm toate zonele cu aceeași atenție. Nu există cetățeni de rangul al 2-lea în sectorul 5. Există oameni care merită servicii publice de calitate și un spațiu public bine amenajat”, a mai declarat Rareș Hopincă.

Proteste violente la Paris după ce guvernul a adoptat reforma sistemului de pensii