Avertizări de vânt puternic pentru zonele montane din şapte judeţe

La altitudini de peste 1.800 de metri din judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj şi Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 km/h.

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, mai multe avertizari nowcasting Cod galben de vânt puternic. Acestea sunt valabile în următoarele ore în zonele montane din şapte judeţe, potrivit g4media.ro.

 Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, la altitudini de peste 1.800 de metri din judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj şi Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 km/h.

 De asemenea, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va înregistra viteze ce vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h. Tot până la ora 10:00, localităţile Târgu Mureş, Luduş, Iernut, Sângeorgiu de Mureş, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureş, Pănet, Cristeşti, Fântânele, Bălăuşeri, Acăţari, Crăciuneşti, Sânpaul, Sântana de Mureş, Găleşti, Gheorghe Doja, Ogra, Cuci, Iclănzel, Păsăreni, Cucerdea, Bogata, Livezeni, Corunca, Aţintiş şi Coroisânmărtin din judeţul Mureş se vor afla sub Cod galben de ceaţă densă. Acest lucru va determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, favorizând, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.  Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Descinderi ale polițistilor din București într-un dosar de proxenetism