Un adolescent a ajuns la spital după ce a fost agresat de o ursoaică

El își căuta un prieten care se afla cu caprele la păscut

Un tânăr de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică, în zona satului Aldea, comuna Măriniş, animalul producându-i răni în mai multe zone ale corpului. Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a declarat că doi tineri, de 16 ani, au vrut să meargă să îşi caute un prieten aflat cu caprele la păscut, pe un deal, potrivit g4media.ro.

Ca să ajungă în zona respectivă, ei trebuiau să treacă printr-o vale, iar acolo au văzut un urs care a început să alerge către ei. Victima a povestit că a căzut, fiind muşcată de picior, iar ursul a încercat să îl tragă într-un tufiş.

Băiatul a fost salvat de prietenii săi, care atunci când au văzut ce se întâmplă au asmuţit câinii, iar sălbăticiunea a plecat. „Aşa a zis (victima-n.red), că ultima clipă pe care şi-o aminteşte este că ursul i-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş. El a prins un copac şi nu l-a lăsat. În timpul acesta, prietenul cu care era şi cel care era cu caprele au observat ce s-a întâmplat, au fugit cu câinii acolo, câinii au sărit pe urs şi atunci l-a lăsat acolo. Dar în timpul acesta i-a muşcat piciorul, braţul, spatele, în patru-cinci locuri”, a spus primarul Jakab Attila.

Băiatul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, starea sa fiind una bună, primarul precizând că în câteva zile se va întoarce acasă.

Jakab Attila, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) „Târnava Mare”, a punctat că fiind vorba de o ursoaică, deoarece cei trei tineri i-au văzut puii, „care sunt de anul trecut”, se va încerca, în primă fază, alungarea animalelor mai departe de comună, luându-se în considerare şi relocarea acestora.

Gabriela Firea: Începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creșterea natalității