Examen mai riguros pentru obținerea permisului de conducere al motocicletei

 România este printre țările cu cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicați motocicliști

Schimbări în Codul Rutier. Din cauza numărului mare de accidente în care sunt implicați motociliști, polițiștii vor să înăsprească examenul de permis. Ministerul de Interne propune ca examenul să fie filmat, cum se întâmplă acum la examenul auto. Instructorii sunt de acord și spun că astfel nu vor mai primi permis cei care ajung să conduc motocicleta, deși nu stăpânesc acest lucru, potrivit digi24.ro.

 România este printre țările cu cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicați motocicliști. O dată la trei zile un motociclist moare pe șoselele din țară.

 Soluția găsită de Ministerul de Interne este filmarea probei prin care oamenii primesc permisul pentru conducerea motocicletei. „Mijlocul tehnic există, se va monta pe mașina în care va sta examinatorul și acest mijloc tehnic va înregistra atât audio cât și video, se vor înregistra comenzile pe care examinatorul le dă și vom vedea dacă cel examinat execută comenzile.Toate filmările vor rămâne în serverele Poliției, iar în cazul în care cineva depune o plângere împotriva unui agent, atunci imaginile vor fi verificate. „, a declarat Leonard Lupu, ofițer în cadrul Direcției de Permise.

Dacă legea intră în vigoare, proba din poligon nu va fi filmată, politiștii venind fără camere video. La proba traseului, instructorul va ramâne în spate și ii va spune cursantului toate informațiile primite de la polițist.

„Putem dovedi în cazul în care ni se va solicita acest lucru chiar de către instanță, dar și pentru cetățeni, se va stabili legalitatea susținerii probei”, a declarat Leonard Lupu, ofițer în cadrul Direcției de Permise.Guvernul urmează să stabilească dacă introduce noile schimbări. Modificările ar putea să intre în vigoare chiar de luna viitoare.

SAJ Harghita se confruntă cu un deficit acut de medici