Victor Ponta / Foto: Facebook

Despre intrarea lui Guran în politică și-au dat cam toți cu părerea, inclusiv noi. Victor Ponta, rămas până în momentul de față fără o părere despre Moise Guran și alăturarea acestuia USR, iată că a decis să schimbe acest lucru și să declare:

„Confirm faptul ca i-am propus in 2012 lui Moise Guran sa faca parte din echipa mea guvernamentala / pe model american am considerat mereu ca cel mai important lucru este modul de gestionare a economiei “It’s the economy stupid “ – ca sa ai bani de politici sociale si proiecte de dezvoltare / chiar daca m-a refuzat atunci am dovedit ulterior ca gandirea noastra economica este surprinzator de apropiata / si m-am bucurat cand a sprijinit public si a laudat masurile fiscale adoptate in 2014-2015 .

Nu vad nimic de condamnat in faptul ca Moise a decis sa paraseasca tribuna din care comenta si sa intre pe teren / singurul lucru negativ este partizanatul politic (pe bani multi) ascuns ipocrit de haina “jurnalistului independent” .

Eu stiu foarte bine diferenta intre a sta in tribuna si a fi pe teren, intre a spune cum trebuie facut si a face direct – o sa o vada si Moise foarte repede ( mai ales la USR – un partid unde toti au problema aceasta de adaptare ) / desi vom fi in echipe politice adverse ii urez succes / iar pe domeniul economic putem sa fim din nou aliati!”, scrie Ponta pe Facebook.

Astfel, deși majoritatea îl condamnă pe Moise Guran pentru că a renunțat la munca onestă de jurnalist, în detrimentrul politicii, Victor Ponta alege să îi țină partea și să declare că nu consideră nimic în neregulă cu această mutare pe care Guran a făcut-o de curând. Cu toate astea, pentru că Ponta nu ar fi Ponta dacă nu ar tranșa ca la carte situația, acesta mai spune că există, totuși, și un lucru negativ, însumat de partizanatul politic pe bani mulți.

În încheiere, iată și ceea ce declara Moise Guran în 2015, despre tranziția unui jurnalism în politică:

#News