Gabi Firea și Moise Guran (colaj)

Dacian Cioloș a dat o serie de declarații de curând, privind posibilul candidat la primăria București al celor de la PNL, care pare să nu-și mai facă apariția. Deși majoritatea partidelor și-au cam desemnat până acum candidații la primăria Capitalei, iată că PNL nu vine cu niciun nume la înaintare, cu toate că au existat zvonuri până acum, ba referitoare la Ludovic Orban, ba la Rareș Bogdan.

„Noi vrem să facem lucrurile un pic altfel decât s-au făcut până acum. Vi se pare firesc ca pentru Bucureşti candidatul să fie rezultatul unor înţelegeri politice în săli închise? Al unor tranzacţii: ‘îmi dai aici şi îţi dau dincolo’. Eu cred că e un lucru foarte bun că avem mai mulţi candidaţi şi începem de acum şi vorbim înainte de a decide care va fi candidatul nostru comun. (…) Alianţa USR PLUS va avea un candidat comun. Şi noi sperăm să găsim înţelepciunea şi la celelalte partide care vor într-adevăr să reconstruiască România să înţeleagă că va trebui să avem un candidat comun. Dacă nu vom avea două tururi, turul de selecţie îl organizăm noi. Nu o să tot stăm să ne plângem că ne pică drobul de sare pe cap şi nu putem să facem lucrurile mai bine. Şi exact asta am început astăzi. Vlad Voiculescu vă prezintă proiectele, viziunea şi echipa. Nicuşor Dan a vorbit şi el despre ce vrea să facă. Sperăm să îi vedem şi pe ceilalţi. Şi dacă PNL vrea să aibă un candidat, să îl pună pe masă. Dar pe masa bucureştenilor, nu pe masa tocmelilor. Să spună ce vrea să facă acel candidat, pentru că cu toţii vrem un candidat care să câştige pentru că e cel mai bun”, a spus Cioloş.

De asemenea, și-a declarat susținerea pentru Vlad Voiculescu, pe care îl consideră în acest moment în pre-campanie electorală, dorindu-și activitate intensă.

Pe lângă Cioloș, în aceeași conferință de presă a ținut să se remarce și noul intrat în politică, demisionarul jurnalist, Moise Guran:

„Am avut în această ţară o mare problemă care s-a numit Liviu Dragnea. Unul dintre efectele – care până la urmă au şi rezolvat problema – a fost faptul că Liviu Dragnea ne-a coalizat, a fost un catalizator al conştiinţei noastre naţionale şi al societăţii civile. Chiar nu înţelegem cu toţii că aceasta este şi Gabriela Firea pentru bucureşteni? După patru ani? Hai să o folosim pe Gabriela Firea ca pe o oportunitate, care să ne coalizeze. (…) Nu este normal ca într-o astfel de situaţie celelalte partide să se gândească: ‘Ok, nu ne mai putem permite să lăsăm Bucureşti pe mâna Gabrielei Firea’? Trebuie să facem să câştige altcineva şi să începem remedierea acestor probleme (din administrarea Capitalei, n.r.), pentru că durează mult”, a spus el.

Acuzând-o pe Firea de populism, cu toate că nu a rezolvat probleme esențiale privind termoficarea și nici nu a luat măsuri concrete privind combaterea polurii. Moise Guran a îndemnat la unitate, pe fondul unui „dușman” comun, Gabi Firea. Pe principiul „dușmanul dușmanului meu, devine prietenul meu.

„Bucureşti pierde 2.000 de tone de apă caldă pe oră. În urmă cu patru ani pierdeam 1.000 de tone pe oră. În patru ani ce s-a întâmplat? RADET a dat faliment. Termocentralele din jurul Bucureştiului, care sunt într-o oarecare stare de degradare, că au peste 50 de ani (…), au nevoie de sute de milioane de euro de investiţii şi noi toţi nu înţelegem ce s-a întâmplat în această perioadă. Am avut târguri, iepuraşi. Tot felul de lucruri din astea, iar acum ne mirăm de problemele pe care le avem iarna, când e atât de multă poluare şi rămân cartiere întregi fără apă caldă şi căldură. Aceste probleme au fost aici, doar că abordarea lor a fost profund populistă”, a mai spus Guran.

#News