Ludovic Orban

Deși inițial se vehicula că varianta PNL pentru Primăria Capitalei ar fi în persoana lui Rareș Bogdan, iată că lucrurile iau o turrnură diferită în partid, noi zvonuri menind să incendieze opinia publică. G4Media scrie despre posibilitatea ca noul candidat la Primăria Municipiului București să fie chiar premierul Ludovic Orban. Iată că aceasta devine cea mai importantă știre politică a zilei de astăzi, luând în calcul controversele ce o învăluie. Aceste controverse se referă la faptul că Ludovic Orban nu ar mai reprezenta o variantă optimă pentru viitoarea funcție de prim-ministru al României, caz în care alegerile anticipate ar deveni realitate iar acestea ar fi câștigate de data aceasta de către PNL, și nu de PSD, așa cum s-a întâmplat în trecut.

După cum menționam în articolul anterior, Rareș Bogdan ar fi fost exclus din luarea deciziilor importante în PNL, astfel că, el ar fi fost scos și de pe lista favoriților la candidatura pentru Primăria Capitalei.

Întrebat dacă îl va numi tot pe Ludovic Orban în fruntea guvernului, Iohannis a ales să îl plagieze pe Iordache, replicând că își dorește altă întrebare.

Iohannis a mai declarat:

„Nu exclud unele negocieri între partide, dar ca și principiu un partid care guvernează și are o reacție foarte pozitivă în populație. PNL este foarte bine cotat în sondaje, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi și puterea, și curajul”, despre posibilitatea alegerii unui candidat comun al Opoziției.

Ceea ce mai rămâne de discutat este cine îi va lua, totuși, locul lui Orban la șefia guvernului, caz în care toate acestea se întâmplă? Se vehiculează că unul dintre aceste nume ar putea să îi aparțină chiar lui Nicușor Dan, care ar fi negociat cu PNL în ultima perioadă. De asemenea, surse declară că atât Rareș Bogdan, cât și Raluca Turcan își doresc funcția actuală a lui Orban, caz în care acesta „pleacă” la primărie.

#News