Adăposturile de animale din Brașov, pline cu animale abandonate pe străzi

Organizațiile care gestionează adăposturile fac apel la proprietarii de câini să îi sterilizeze.

Adăposturile de câini din municipiul Brașov, cu o capacitate de peste 700 de locuri, sunt pline cu animale abandonate, solicitările de cazare a altor patrupede găsite pe străzi fiind tot mai multe în ultima perioadă.

Organizațiile care gestionează adăposturile fac apel la proprietarii de câini să îi sterilizeze, cu atât mai mult cu cât, până la sfârșitul anului, sunt în derulare campanii pentru astfel de servicii oferite gratuit.

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Milioane de Prieteni, Paula Ciotloş. de foarte mult timp nu s-a mai ajuns în situația actuală, fiind.vorba de extraordinar de mulți pui, cu toate că de ani de zile se fac sterilizări gratuite pentru toată lumea, indiferent că sunt persoane din Brașov sau din jurul Brașovului. Foarte mulți câini au apărut în locuri în care n-au mai existat de mult timp animale fără stăpâni.

„Totuși, parcă problema aceasta nu se mai termină și în ultima perioadă este din ce în ce mai rău..Există și o lege care îi obligă pe toți proprietarii de câini să îi sterilizeze, să îi microcipeze și vaccineze și să-i înscrie în registrul de evidență a câinilor cu stăpân”, a explicat vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, Paula Ciotloş.

Nu doar câinii, mulți aduși în portbagaje din alte zone ale țării și lăsați liberi pe străzile Brașovului, creează probleme, ci și pisicile.

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Milioane de Prieteni, Paula Ciotloş, pisicile s-au înmulțit și acestea necontrolat,.oamenii trebuind să înțeleagă că sterilizarea este singura soluție umană, etică, morală, prin care se poate scădea numărul animalelor care suferă

“Din păcate, pentru acestea nu există o lege, însă dacă avem un pic de suflet și de umanitate, facem același lucru și pentru pisici: le sterilizăm. Este campanie pe tot parcursul anului, gratuită și la adăpostul nostru, adăpostul AMP Victory din Triaj și la adăpostul public din Stupini și nu putem decât să îndemnăm oamenii să sterilizeze animalul de companie.”, a adăugat Paula Ciotloș.

Peste 200.000 de dolari: suma plătită pentru achiziția unei perechi de sandale uzate