Voucher cultural de 200 de euro pentru germanii care au împlinit 18 ani

Voucherul va fi gestionat printr-o aplicație și un site web care oferă o conexiune directă la un market virtual.

Tinerii din Germania care vor împlini 18 ani vor primi un voucher în valoare de 200 de euro pentru activități culturale. Măsura este adoptată deja în mai multe țări europene, cum ar fi Franța, Italia și Spania, urmărind încurajarea tinerilor să renunțe la statul în casă și să meargă la concerte sau la teatru. Kulturpass -ul de 200 de euro, care va fi oferit tuturor tinerilor de 18 ani, urmărește să încurajeze tinerii adulți să experimenteze cultura și să renunțe la obiceiul de a sta în casă dar și să ofere un impuls financiar scenei artistice, care încă nu și-a revenit din blocajele repetate din timpul pandemiei, potrivit digi24.ro.

Ministrul culturii din Germania, Claudia Roth, a descris pașaportul cultural drept „echivalentul unui cadou de ziua de naștere” pentru cei 750.000 de germani care vor împlini 18 ani în 2023.

 Potrivit ministrului de finanțe, Christian Lindner, beneficiarii pass-ului îl pot folosi într-o perioadă de doi ani pentru orice fel de activități, de la bilete de teatru și concerte, la cărți sau muzică.

Voucherul va fi gestionat printr-o aplicație și un site web care oferă o conexiune directă la un market virtual. Costul estimat pentru statul german este de aproximativ 100 de milioane de euro, în plus față de bugetul cultural anual al țării de 2,3 miliarde de euro.
Platformele online cum ar fi Amazon și Spotify au fost excluse din schemă, care pune accent pe organizații mai mici, de cele mai multe ori locale, cum ar fi cinematografele independente și librăriile

Achizițiile individuale vor fi limitate ca valoare pentru a împiedica folosirea voucherului pentru a cumpăra, de exemplu, un singur bilet la concert pentru 200 EUR.

Lansând Kulturpass,  ininistrii Roth și Lindner au spus că, dacă va avea succes, schema va fi extinsă și probabil va fi extinsă la un grup de vârstă mai larg, posibil de la vârsta de 15 ani în sus
Franța Pass Culture, sau permisul cultural pentru tineret, o promisiune din campania electorală din 2017 a președintelui Emmanuel Macron, a fost testat în toată țara în anul următor și, după o întârziere îndelungată din cauza pandemiei, a fost lansat oficial în 2021.
Adăposturile de animale din Brașov, pline cu animale abandonate pe străzi