Navele de croazieră nu vor mai putea acosta în centrul orașului Barcelona

Astfel, a fost restricționată intrarea în port

Barcelona
Barcelona sursa foto Wikipedia

Barcelona a luat o măsură împotriva navelor de croazieră, restricționând accesul în port. Astfel, a închis terminalul său portuar din nordul orașului pentru traficul de croazieră, după ce a ajuns la un acord cu autoritățile locale pentru a muta navele mai departe de oraș. Navele de croazieră trebuie acum să acosteze la cheiul Moll d’Adossat, cel mai îndepărtat de centrul orașului, potrivit g4media.ro.

Înainte de aceasta, navele foloseau și cheiul World Trade Center, care este prund în centrul orașului, la o stradă de La Rambla, celebra promenadă din Barcelona.

În loc să debarce și să poată urca pe La Rambla în câteva minute, turiștii vor face de acum cel puțin 30 de minute pentru a părăsi zona portuară. Zona va fi acum recuperată de oraș, o suprafață de aproape 150.000 de metri pătrați, inclusiv peste 2.000 de metri de chei, fiind desemnată ca fiind „noi spații publice”. Noua viață a cheiului va începe în toamna anului viitor și va fi deschisă tuturor, potrivit unei declarații a lui Lluís Salvadó, președintele Portului Barcelona. Măsura afectează aproximativ 340 de andocări de croazieră pe an, potrivit datelor publicate de autoritățile portuare. Mutarea urmează unui acord din 2018 între autoritățile portuare și consiliul municipal din Barcelona, pentru „a muta activitatea de croazieră departe de zonele urbane… făcându-le mai sustenabile”, au precizat autoritățile portuare într-o declarație. Tânăr oprit cu focuri de armă în Hunedoara pentru că a refuzat că oprească la semnale