Astrid Fodor

Astrid Fodor, candidata FDGR, totodată cea care a câștigat Primăria Sibiu la alegerile locale din septembrie, a fost invalidată de către Judecătoria Sibiu, în cursul zilei de astăzi. Astrid Fodor este considerată urmașa președintelui Iohannis, fost primar, la rândul său, al Municipiului Sibiu.

„A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenție formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului județului Sibiu și secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afișării la sediul unității administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Astrid Fodor are la dispoziție un termen de două zile pentru a ataca decizia Judecătoriei Sibiu.

Astrid Fodor plătește abia acum pentru „păcate” mai vechi

Termenul de „incompatibilitate” nu îi este, de altfel, străin candidatei FDGR la Primăria Municipiului Sibiu. În 2019 aceasta era declarată incompatibilă cu funcția pe care a deținut-o între 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, cea de viceprimar, după ce Curtea Supremă dădea câștig de cauză ANI.

Mai pe larg, Astrid Fodor ar fi deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, însă şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37, din Sibiu.

Citește și: Primarul „educator prin umilință”, validat deși are condamnare definitivă

#News