Foto: Pixabay.com

Cum numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere, tot mai multe state din Europa încep, din nou, să aducă în atenția publică importanța vaccinării împotriva coronavirusului.

Cehia a anunțat că recomandă vaccinarea cu cea de-a patra doză anti-Covid persoanelor de peste 60 de ani, scrie Zawya.com.

De asemenea, ministrul ceh al Sănătății, Vlastimil Valek, a anunțat că cel de-al doilea booster va preveni cazurile grave, în special în rândul vârstinicilor. „Vreau ca toţi cei interesaţi să aibă acces la vaccinare”, a precizat Valek.

Europa, lovită din toate direcțiile: război, secetă, incendii și număr mare de noi cazuri de Covid-19

Ministrul ceh al Sănătății a precizat că numărul de persoane infectate cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână, dar cu toate acestea, numărul spitalizărilor nu a crescut, pentru moment.

De asemenea, Valek a dat asigurări că nu vor fi reintroduse restricții, oficialul ceh mizând pe colaborarea cu poporul în ceea ce privește prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Majoriatea statelor așteaptă ca producătorii de vaccinuri să adapteze serul la varianta Omicron. Acesta este așteptat spre sfârșitul lunii august sau la începutul lui septembrie.

Dacă în Cehia, doza a patra este recomandată persoanelor peste 60 de ani, lucrurile stau cu totul diferit în Germania.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a recomandat cea de-a patra doză anti-Covid pentru persoanele cu vârsta mai mică de 60 de ani, fiind în contradicție cu recomandarea făcută de către reprezentanții Comitetului consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO).

Dacă cineva îşi doreşte să se bucure de vară şi să nu se expună riscului de a se îmbolnăvi, atunci recomand vaccinarea chiar şi persoanelor tinere după o consultare cu medicul lor de familie”, a declarat ministrul german al Sănătății, Lauterbach.

STIKO a recomandat doza patru doar persoanelor cu vârsta peste 70 de ani, persoanele care trăiesc în casele de bătrâni și personalului medical.

În țara noastră, vaccinarea cu cea de-a patra doză a început la jumătatea lunii mai și a fost recomandată persoanelor peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Citește și articolul: Companiile Pfizer şi BioNTech vor testa pe oameni un vaccin universal pentru coronavirusuri