Ludovic Orban

Primul ministru Ludovic Orban joacă la cacealma. Deși Curtea Constituțională a României a respins miercuri sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor, Orban știe una și bună: „Nu sunt bani”. Premierul a spus că o soluție tot se va găsi, dar în niciun caz alocațiile nu vor fi dublate până la 1 august, așa cum prevede legea.

„Vom găsi o soluție împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziție și vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocațiile”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferință de presă.

Anunțul premierului dă apă la moară contestatarilor Guvernului Orban, unul dintre cei mai înverșunați fiind președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților a anunțat, miercuri, că dacă alocațiile nu vor fi dublate până la 1 august, PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, deși, la un moment dat, convenise împreună cu colegii săi de partid să nu pună în aplicare această inițiativă pe perioada stării de alertă.

„Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Pentru milioane de românii cu copii această măsură inițiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august, indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” a spus Marcel Ciolacu.  

Citește și: Moțiunea de cenzură, din nou în actualitate. PSD a anunțat când se va întâmpla acest lucru

HashtagNews.ro