Sursa foto: Playtech

Compozitorul Horia Moculescu a reacționat după ce votul României la Eurovision 2022 nu a fost luat în calcul. Acesta a precizat că dacă ar fi în locul TVR-ului s-ar retrage imediat de la concursul muzical.

„Ar ieși mare scandal, pentru că nouă ni s-au furat voturile! Au fost înlocuite după bun gust al organizatorilor de la EBU, cu explicații jenante, care nu au nicio legătură cu realitatea. Mi-ai luat voturile, foarte bine, dar, să îmi iei și cele 12 voturi pentru Moldova și să le pui la Ucraina, este fals în acte”, a declarat aceasta, potrivit Libertatea.ro.

Totodată, acesta a mai spus că nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, precizând că este foarte probabil să fi fost „un comandament european” pentru ca Ucraina să câștige anul acesta, luând în considerare situația în care se află țara.

Horia Moculescu: „Mie mi-a plăcut reprezentantul nostru

De asemenea, compozitorul român l-a lăudat pe WRS, reprezentantul României la Eurovision.

„(…) Se poartă saltimbancii și nefericiții, și am zis, hai hop și noi. Când cântecul era așa de atrăgător…A fost singurul cu care a cântat toată sala. La el și la Volare. În fine. Mai luăm câte o palmă…”, a mai spus Horia Moculescu.

Reamintim că TVR a acuzat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), organizatorul Eurovision, de modificarea votulului de juriul românesc fără să vină cu o explicație, la scurt timp după ce a ieșit la iveală că votul din țara noastră și alte cinci țări nu a fost luat în calcul. România acordase 12 pucte Moldovei, însă organizatorii i-au acordat Ucrainei, țara care a și câștigat concursul muzica.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, se arată într-un comunicat  al TVR-ului.

Citește și știrea despre: Zelenski, mesaj după ce Kalush Orchestra a câştigat Eurovision Song Contest 2022: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”