Cozi de kilometri de camioane la punctul de trecere Nădlac II

Șoferii de camioane aşteaptă minim 250 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, deşi au fost deschise cinci artere pentru traficul greu.

Coloane mari de camioane sunt formate, joi, înainte de frontiera cu Ungaria, după ce ţara vecină a restricţionat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj miercuri, înainte de punctul de trecere Nădlac II coada de automarfare fiind de 10 kilometri, potrivit g4media.ro.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 250 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, deşi au fost deschise cinci artere pentru traficul greu.

„Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră”, transmite aplicaţia. Poliţia de Frontieră Arad a precizat, pentru Agerpres, că se înregistrează un număr mare de camioane în condiţiile în care în Ungaria a fost sărbătoare naţională miercuri, iar autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula pe drumurile publice, astfel că nici nu au putut intra în această ţară. Restricţia a fost valabilă de marţi ora 23.00 până miercuri ora 23.00 (orele României). Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat, că înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II coloana de automarfare este lungă de 10 kilometri. Automarfarele staţionează pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar echipe de poliţişti acţionează în zonă pentru menţinerea unui trafic fluent. Şoferii de camioane care au mers la Vărşand pentru a ieşi din ţară aşteaptă cel puţin 240 de minute la trecerea frontierei, aici fiind disponibile trei artere pentru traficul greu.

Un poștaș a furat aproape 20.000 de lei unei pensionare din Alba Iulia