Un poștaș a furat aproape 20.000 de lei unei pensionare din Alba Iulia

Banii erau pensia restantă a unei femei

Un poștaș din Alba a furat toți banii care îi cuveneau unei pensionare. El a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, potrivit ziare.com.

Potrivit rechizitoriului, în perioada august – septembrie 2021, inculpatul (Remus G.), în calitate de factor poștal în cadrul Companiei Naționale „Poșta Română” SA, și-a însușit din gestiune suma de 17.240 lei, reprezentând pensii restante cuvenite unei pensionare.

De asemenea, se susține că, ulterior, poștașul a atestat în fals în evidențele poștale și pe mandatul de pensie că a predat suma de 17.240 lei pensionarei și a completat seria și nr. cărții de identitate a pensionarei și a contrafăcut semnătura acesteia. Dosarul a trecut recent de faza camerei preliminare. Magistratul a reținut că Judecătoria Alba Iulia este competentă să judece infracțiunile cu care a fost sesizată prin rechizitoriul parchetului, atât din punct de vedere material, cât şi teritorial.”Va constata legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 04.01.2023, emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală”, se precizează în încheierea instanței. Cea mai gravă din cele patru infracțiuni, delapidarea, se pedepsește cu închisoarea de la 2 ani la 7 ani.

MAE, avertizare de călătorie pentru Grecia