Lucian Heiuș a demisionat din funcția de președinte al ANAF

Lucian Heiuș regretă că nu a putut finaliza procesul de modernizare al ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, și-a anunțat demisia din funcție fără să explice motivele. ”În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei”, a precizat Lucian Heiuș în scrisoarea de demisie. Potrivit  unor surse politice din coaliție ,premierul Ciucă i-a cerut demisia șefului Fiscului și șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili ”din cauza găurii de la buget”, deși Heiuș declara că a colectat cu câteva miliarde în plus față de anul trecut, potrivit g4media.ro.

Lucian Heiuș a evidențiat un deficit de încasări la bugetului statului de 8,9 miliarde de lei. Este vorba despre o diferență între încasările efective pe primele cinci luni și încasările programate de ministerul finanțelor pentru aceeași perioadă.

”Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an. Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili.În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei”, a comunicat Lucian Heiuș.

David Popovici a decis la ce facultate se va înscrie