Orchestra Kalush din Ucraina, favorita caselor de pariuri înainte de finala Eurovision

Finala va avea loc pe data de 14 mai la Torino

Orchestra Kalush, care va reprezenta Ucraina, se află în fruntea prognosticurilor, cu două luni înainte de finala Eurovision, într-un moment în care Ucraina se află sub bombardamentele armatei ruse. Ediţia a 66-a va avea loc pe data de 14 mai la Torino, Italia.

Candidatul ucrainean este orchestra Kalush, ai cărei muzicieni vor interpreta un cântec de leagăn numit „Stefania”.

Duo-ul italian format din Mahmood şi Blanco, era cotat la casele de pariuri cu 34% şanse de a câştiga finala Eurovision. Suedia, reprezentată de Cornelia Jakobs (8%), Franţa, reprezentată de grupul Alvan & Ahez care va interpreta în limba bretonă melodia „Fulenn”, sunt cotate de asemenea la casele de pariuri.

Pronosticul caselor de pariuri indicau un vot masiv în favoarea Ucrainei, aceasta fiind o modalitate de susținere internaţională a Ucrainei. Rusia a fost exclusă oficial de la Eurovision la sfârşitul lunii februarie.

Participarea orchestrei ucrainene Kalush a fost confirmată de către organizatorii Eurovision.

Producătorul executiv, Simona Martorelli, a declarat că delegaţia ucraineană a confirmat participarea şi a transmis la timp toate documentele cerute. „Este admirabil, ţinând cont de situaţie”, a declarat Simona Martorelli.

Fiecare ţară participantă îşi votează candidatul favorit în timpul finalei. Votul este împărţit între votul publicului şi cel al unui juriu naţional.

WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, de la Torino, Italia, cu piesa „Llamame”, în luna mai, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale,

Acesta a întrunit cele mai multe puncte din partea juraților. Pe locul doi s-a clasat Kyrie Mendel, iar pe trei Dora Gaitanovici.

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

Emil Rengle: „Viaţa mea nu este despre dansul pe tocuri”