Alec Baldwin
Alec Baldwin. Sursa foto: gandul.ro

Alec Baldwin a fost dat în judecată de familia cineastei Halyna Hutchins.

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine de la filmul „Rust”, i-a dat în judecată pe actorul Alec Baldwin şi pe cei implicaţi în proiect. Ea susține că reducerea costurilor şi comportamentul neglijent au cauzat moartea acesteia.

Halyne Hutchins a fost împuşcată pe 21 octombrie în timpul pregătirii unei scene la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico.

„Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă”

Actorul Alec Baldwin ţinea arma atunci când a tras, deşi el a spus că nu a apăsat pe trăgaci. Directoarea de imagine a fost împuşcată în piept. Glonţul l-a lovit în umăr şi pe regizorul Joel Souza. Halyne Hutchins a fost transportată la spital în Albuquerque, unde a decedat. Ea era casătorită cu Matthew Hutchins și aveau un băiat în vârstă de 9 ani.

„Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă”, a declarat Brian Panish, reprezentantul familiei Hutchins. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a declarat Brian Panish, în cadrul conferinței de presă în care a anunțat intentarea procesului.

Procesul a fost deschis în New Mexico. Reprezentanții victimei citează mesaje şi e-mailuri trimise de Lane Luper, asistenta care a semnalat descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare. Aceasta a plecat de pe platoul de filmare, chiar înainte de moartea lui Hutchins.

Documentele depuse în instanţă susţin că Alec Baldwin a încălcat numeroase reguli de folosire în siguranţă a armelor de foc. Documentele sugerează că actorul a descărcat neglijent o armă, lucru „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului „Rust” a depus plângere pentru neglijenţă contra mai multor membri ai echipei de filmare. De asemenea și scenarista Mamie Mitchell i-a dat în judecată, în noiembrie, pe Alec Baldwin, pe asistentul de regie Dave Halls şi pe alţi membri ai echipei.

Nu s-au făcut arestări în acest dosar, dar nu sunt excluse acuzaţii penale dacă vor fi stabilite responsabilităţi, a declarat, după producerea tragediei, Procuratura din Santa Fe.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halyna Hutchins.

Citește și: Alec Baldwin s-a întors pe platourile de filmare