Tineri amendați pentru colindatul cu boxe portabile printre blocuri din Piatra Neamț

Locatarii i-au reclamat la poliție că tulburau liniştea publică

Colindat
Colindat sursa foto pixabay

Patru tineri din Bacău au fost amendați de polițiștii locali din Piatra Neamț, după ce au mers să „colinde” printre blocuri, cu o boxă portabilă, potrivit digi24.ro.

Locatarii au fost cei care i-au reclamat la poliție pe motiv de tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Unul dintre cei patru tineri este recidivist, spun oamenii legii. Cei 4 tineria au vârste cuprinse între 16 și 20 de ani. Ei locuiesc într-o comună din Bacău. Ei au dorit să facă niște bani, astfel că au mers cu colinda la oraș, în Piatra Neamț. Ei au luat și o boxă cu ei și s-au plimbat prin cartiere. Nu toți locatarii au fost încântați de inițiativa lor. Unii locuitori au sunat la poliție să îi reclame pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 Polițiștii locali ajunși la intervenție i-au legitimat pe cei 4 tineri. Astfel au constatat că unul dintre ei e recidivist și a făcut, în trecut, închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

„Recomandăm cetăţenilor să fie atenţi la colindătorii de ocazie şi să-şi ia toate măsurile de precauţie în această perioadă, astfel încât să nu fie victimele unor incidente neplăcute”, au transmis reprezentanții Poliţiei Locale Piatra Neamţ. Cei patru tineri din Bacău au fost sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 500 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Circulație dificilă în anumite județe din cauza ceții