Temperaturi mai ridicate decât cele normale acestei perioade de Crăciun și de Revelion

Temperaturile vor fi mai ridicate până la jumătatea lunii ianuarie, potrivit prognozelor meteorologilor

Iarna
Iarna Sursa foto: pixabay

Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toată ţara de Crăciun, de Revelion şi până la jumătatea lunii ianuarie, potrivit g4media.ro.

Temperaturile vor fi mai ridicate comparativ cu cele specifice acestei perioade în toată ţara de Crăciun, de Revelion şi până la jumătatea lunii ianuarie, potrivit prognozelor făcute publice vineri de meteorologi.

Pentru săptămâna 18- 25 decembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, fiind o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali şi deficitar în regiunile extracarpatice, în rest fiind în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 25 decembrie- 1 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, în rest fiind apropiate de cele normale pentru acest interval. Pentru săptămâna 1- 8 ianuarie,  – temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 8– 15 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Tineri amendați pentru colindatul cu boxe portabile printre blocuri din Piatra Neamț