Diana Șoșoacă îi cere demisia lui Ciucă

„Sunteți o rușine pentru poporul român”

Senatoarea Diana Șoșoacă a „decretat” ziua de 12 decembrie „Ziua în care serviciile române și străine, guvernanții și politicienii, Parchetul și Poliția au anihilat justiția în România și au mânjit imaginea României”, potrivit unei declarații politice făcute de la microfonul Senatului. Mai mult, aceasta i-a cerut demisia premierului Nicolae Ciucă susținând că servește interesele altor țări și nu pe ale României.

„Prim-ministrul României trebuie să își dea demisia de urgență, să pună mâna pe carte și să învețe să dreptul de proprietate e inviolabil. A fi jurnalist nu îți dă dreptul să intri în casa mea și să îmi încalci dreptul la proprietate. Poliția avea obligația să mă apere în propria casă. V-ați făcut de râs cu scuzele pe care le-ați cerut Italiei. Poate de asta ați fost medaliat de alte state. Sunteți o rușine pentru poporul român. Vă avertizez că nu mă voi lăsa până nu voi face dreptate, până nu veți plăti cu lacrimi de sânge, până când nu veți pleca acasă”, a declarat Diana Șoșoacă.

Citește și: Proiectul Dianei Șoșoacă, privind antiromânismul, în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților

Vocala senatoare a făcut referire nu doar la nedreptatea comisă asupra sa, de „niște mahalagii de joasă spețp, autointitulați jurnaliști italieni”, care i-au încălcat dreptul la proprietate, deși chiar aceasta își dăduse acorul cu privire la susținerea interviului din propriul cabinet de avocatură, dar a și criticat organele de poliție care nu au apărat-o. De altfel, echipa televiziunii Rai 1, implicată în acest incident, a fost sechestrat timp de 8 ore la sediul Secției de Poliție, și doar după intervenția ambasadorului Italiei au fost eliberați.  

„V-aţi făcut de râs cu declaraţia dumneavoastră, cu scuzele cerute Italiei care nu au arătat decât că nu vă meritaţi haina militară română şi funcţia de prim-ministru al României şi poate al altor state că văd că le serviţi interesele. Probabil de aceea aţi fost medaliat de alte ţări, pentru că aţi deservit interese străine în detrimentul celor româneşti. Sunteţi o ruşine pentru România şi pentru poporul român. Sunteţi deplorabil şi nu aţi denotat decât obedienţă faţă de minciună, trădare şi puteri străine”, a mai transmis Diana Șoșoacă.

De altfel, marți, reprezentanții Executivului au transmis că acest caz trebuie clarificat „în regim de urgență” de autoritățile române. Guvernul României a condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor.

Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, au transmis marți oficialii Guvernului, citați de HotNews.

Reamintim că în această primăvară, Diana Șoșoacă, în calitatea sa de senator, și-a „cerut scuze” Ambasadei Rusiei faţă de jignirile aduse de anumite persoane. „Nu ai dreptul să declanşezi un conflict diplomatic din care noi putem ieşi terfeliţi într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricţiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relaţii diplomatice şi aşa precare cu vecinii”, spunea la acea vreme Diana Șoșoacă.

Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru 60 de zile