Ciolacu ar putea pune „bețe în roate” constituirii Parlamentului

Președintele PSD este de părere că ar fi găsit „portița” în regulament

Cu toate că, potrivit acestuia, nu instigă, ci doar sugerează ce s-ar putea întâmpla, președintele PSD Marcel Ciolacu pare destul de hotărât să boicoteze constituirea noului Parlament, după cum a anunțat în cursul serii trecute președintele Iohannis. Potrivit lui Marcel Ciolacu, „regulamentul” impune ca formarea noului Parlament să se fie posibilă doar în cazul în care există două treimi.

Marcel Ciolacu: „Eu nu instig, nu am nicio problemă, dar există această portiţă în regulament”

În continuare, președintele PSD pare să se simtă dat la o parte, acuzând complotul liberal de la Vila Lac, cu toate că, potrivit acestuia, noul guvern ar trebui să aparțină social democraților, de vreme ce aceștia au primit cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Am informat pe toată lumea, vedeţi, avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21. Există în regulament – în cazul în care nu sunt două treimi, Parlamentul nu se constituie. Fiecare poate să aibă o problemă în acceaşi zi sau, dacă nu respectăm, există toate pârghiile. (…) Eu nu instig, nu am nicio problemă, dar există această portiţă în regulament şi se poate întâmpla să nu se constituie Parlamentul României. Trebuie să respecţi democraţia şi votul românilor. Dacă vrei să joci în extreme, şi iei în batjocură votul românilor, şi te duci la vila Lac 1 şi faci aranjamente şi împarţi tu după cheremul tău, cum îţi vine ţie tot ce reprezintă Parlamentul, atunci este normal ca şi reacţia celor care nu au fost invitaţi să fie în aceeaşi măsură”, a declarat Marcel Ciolacu, aseară, la România TV.

Citește și: Iohannis: „Convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”

De asemenea, în urma consultărilor de ieri, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu are încă soluția optimă, cu privire la numele noului prim-ministru, așadar, va avea nevoie de încă o rundă de consultări. Mai mult decât atât, președintele a spus că în data de 21 decembrie a.c. are de gând să convoace noul Parlament.

#News