Marcel Ciolacu/Foto: George Călin

Liderul PSD Marcel Ciolacu îi acuză pe prefectul județului Neamț, cât și pe premierul Ludovic Orban că ar fi mințit atunci când au afirmat că nu ar exista avize și autorizații DSP care să demonstreze că secția ATI funcționează în legalitate. În sprijinul spuselor sale, Ciolacu a postat, de asemenea, și o serie de copii scanate ale presupuselor avize.

Ce spune Ciolacu?

„Manipularea ordinară și minciuna peneliștilor trebuie să ia sfârșit! Iată avizele și autorizația DSP care demonstrează că secția ATI de la etajele 2 și 3 ale Spitalul Județean Neamț funcționa în legalitate. Orban și prefectul de Neamț trebuie să se oprească cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo!”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ce spunea Orban?

„La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări. La stația de oxigen e a unei companii, iar ultima verificare a fost făcută în martie 2020. Facem verificări pentru a garanta siguranța medicilor.

Conformitatea instalațiilor e făcută de alte instituții, nu de ministrul Sănătății. Obligația maganerilor de spial e să aibă contracte de mentenanță.

Din punct de vedere managerial e simplu: managerul a spus că se fac lucrări pentru creșterea capacității. Nu a existat o asemenea solicitare. Mai ales o astfel de modificare trebuia să fie o notificare la DSP. Acolo la etajul 2 au fost făcute lucrări. Asta și alte lucrări, legate de priză și altele.

Instalații de stingere incendiului e necesar să aibă. Nu pot să vă zic dacă la Neamț era așa ceva”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Orban: „La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări”

#News